Koronavírus antitest vizsgálat

A Hermesz Laborban vett minta alapján a vérben található COVID-19 specifikus ellenanyagok kimutatására szolgáló teszt. Az ilyen, úgynevezett szerológiai tesztek azt vizsgálják, hogy korábban találkoztunk-e a vírussal, elkezdődött-e már egy arra specifikus válaszreakció.

A koronavírus (SARS-COV-2) PCR vizsgálatról a linkre kattintva tudhat meg részleteket!

Automatizált antitest teszt

A SARS-COV-2 IgG antitest vizsgálat vénából vett vérből, nagy teljesítményű automatán, CMIA technológiával történik.

Az ilyen tesztek a SARS-CoV-2 elleni IgG vagy IgA/IgM immunoglobulin osztályú humán antitestek kimutatását jelentik nagy teljesítményű automatákon és kiegészítik a közvetlen kórokozó kimutatási módszereket. Ezenkívül epidemiológiai adatok gyűjtésére is felhasználhatók.

Az antitest kimutatási eredmények helyes értékelése érdekében (hasonlóan más fertőzéses betegségekhez) két betegmintát szükséges megvizsgálni ahhoz, hogy a szerológiai státusz megítélhető legyen, egyet az akut fázisból, ami a betegség 1. hete, a másikat pedig 2–4 héttel később.

Akut fertőzés kimutatására a szerológiai tesztek önmagukban nem alkalmasak, de segítséget nyújtanak a betegség teljes diagnosztikájában, kiegészíthetik a közvetlen kórokozó-kimutatási módszereket, komplexebbé téve azok eredményének értékelését.

Segíthetnek a tünetmentes fertőzöttek, illetve a fertőzésen már átesett, immunitást szerzett személyek felderítésében.